dissabte, 2 d’abril del 2011

L'origen de Mr Xarin

El document oficial que certifica el naixement de Mr Xarin data de setembre de 2009 a la ciutat turca d'Istanbul. No obstant, no us penseu que és un marrec que només plora i amb prou feines parla (ni és un marrec ni plora tot el dia!). No és així: Mr xarin ja té una edat que el permet tenir (legalment) senyoreta Irene i portar barba (i dur-la amb alguna que altra cana). Quan us parlo d'aquest paper d'Istanbul em refereixo al renaixement de Mr Xarin. Va tenir lloc en aquella meravellosa i esplèndida ciutat, la antiga Constantinoble, la encara més antiga Bizanci, la ciutat del Corn d'Or, a cavall de dos continents, d'Orient i d'Occident, d'Eurovision i d'Asiavison. Allí Mr Xarin va ser rebatejat com han estat altres grans figures mundials per motius polítics, religiosos o legals (Malcom X, Muhammad Ali, Ámbar, Don Limpio,...). Els motius de Mr Xarin són de caire més atzarós i personal. Aquí us deixo el document en qüestió.



La història d'aquest bateig és prou especial. La cerimònia va tenir lloc al temple capitalista JeansLab, al número 77 de Istiklal Cadessi del barri de Beyoğlu d'Istanbul. Les autoritats del local demanen una tarifa simbòlica, en aquest cas uns mòdics 40 euros. Això sí, a canvi la senyoreta Irene i Mr Xarin van ser obsequiats amb dues samarretes commemoratives d'alta qualitat (quina diferència d'estil amb els batejos catòlics que tenen lloc a casa nostra). Potser el que va ser un xic desangelat va ser la litúrgia: després d'uns minuts de cua ordenada (es veu que allí és molt habitual aquest canvi de nom) la cerimònia va ser excessivament ràpida i impersonal. Però el moment més màgic va ser la tria del nou nom. Sense atendre a cap mena de criteri etimològic, semiològic o simplement lògic, la sacerdotesa del temple va obviar els suggeriments de l'interessat per així poder crear, en un estat d'èxtasi i imbuïda per astres poderosos, un nom inèdit per a una nova persona: Xarin!

Ja amb aquest nom a collibè, Mr Xarin i la senyoreta Irene van tornar a Catalunya amb la grata impressió que quelcom extraordinari havia tingut lloc en aquella ciutat. Només va caldre afegir un senyorial 'Mr' per donar a conèixer a tothom el record d'Istanbul.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada