dijous, 3 de març del 2011

Vici compartit

Mr Xarin no fuma, ni beu. Mr Xarin no es gasta la setmanada en maquinetes escurabutxaques ni en timbes secretes de pòquer (Texas hold'em, esclar). Tampoc col·lecciona res de res: segells, monedes, minerals, posavasos, cendrers, encenedors, paquets de sucre, figuretes de plom, cromos de Bollycao,... res ha volgut guardar. Potser el Barça (de futbol, bàsquet, handbol, OK, atletisme o caniques) el té una mica absorbit, però pot prescindir-ne quan vulgui.


El vici de Mr Xarin és veure sèries de televisió: moltes d'americanes (USA, of course), algunes d'angleses i totes en VOSE. Llistar-les seria massa llarg i avorrit. Només us cal saber que són moltes i variades. N'hi ha curtes i de llargues; n'hi ha de riure, de drama, de ciència ficció i de misteri; n'hi ha que li duren set temporades i altres que aguanten només un parell d'episodis.

La senyoreta Irene ha après a conviure amb aquest vici. Pel matí veu com Mr Xarin s'aixeca i va cap a l'ordinador a veure quantes sèries podrà baixar durant el dia. Sap que fins que no ho tingui tot apamat no podrà comptar amb ell per esmorçar. Després de sopar torna el ritual. Des del sofà el veu anar amunt i avall: que si ara agafa el disc dur, que si busca un subtítol, que si ho endolla tot de nou, que si ara s'ha deixat quelcom... La senyoreta Irene espera pacientment. Quan tot hagi acabat es posaran a gaudir d'alguna de les moltes sèries que els omplen la nit.


I aquesta és el vici major, la sèrie que la senyoreta Irene i Mr Xarin esperen amb major delit. The Good Wife. És una sèrie d'advocats, però molt més; també és un drama familiar, un procedimental i fins i tot té moments de comèdia. The Good Wife és una barreja excel·lent. Les trames són intel·ligents i interessants, molt ben elaborades i mesurades en el temps. Tots els personatges (des dels més importants com Kalina fins als grans secundaris com Gold) són captivadors i complexes i estan interpretats per un càsting global meravellós.

Mr Xarin i la senyoreta Irene ja estan més que farts d'anar-la recomanant. Els fa pena que els seus amics i coneguts encara no hi estiguin massa interessats. Si ja els encanta aquest bon vici, imagineu com seria poder-lo compartir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada